Nega tela – Bio Oil

Rešila sam da u narednom periodu napišem i nekoliko tekstova na temu nege kose (posebno sada kada je vraćam u život, nakon ozbiljnog opadanja), zatim nege tela, kozmetike i šminke koje rado koristim i želim to da podelim sa vama.

Među tim proizvodima se svakako našao i Bio-Oil. I mislim da je početak jeseni dobar period upravo za početak korišćenja preparata za dodatnu negu kože, koji će nas unapred zaštiti od predstojećih hladnih dana, na koje koža uvek reaguje velikom dehidriranošću i suvoćom.

Bio-Oil se može koristiti svuda na telu, a svakako nije na odmet da se redovno koristi na delovima kože koji su više skloni isušivanju, kao što su pete, laktovi, zanoktice i sl.

Iako već svi oko mene već odavno znaju koliko ga samo volim i koristim i da ga definitivno već odavno ne menjam.

Samo ulje je vrlo lagano i suvo i ne ostavlja onaj težak i mastan osećaj na koži.

Prvi put sam čula za njega kada sam bila u drugom stanju – mnoge devojke su mi ga preporučile za prevencuju protiv strija (iako sam u tom momentu već počela da koristim raznorazne kreme i ulja), moram priznati da mi jedino od ovog ulja nije izlazio osip po koži, a ona je bila savršeno hidrirana i mekana.

Na kraju trudnoće mi se nijedna strija nije pojavila, naravno, ima dosta toga i u genetici i činjenici da sam se jaaako malo ugojila, ali nega svakako nije izostala.

Čak sam ga isprobala i na licu, na početku vrlo skeptična jer mi je lice inače osetljivije, ali sam na kraju videla da nije bilo razloga za strah. Delovi lica koji su mi inače suvlji, vremenom su postali znatno lepši i više se koža nije sušila.

Samo ulje je namenjeno u borbi protiv suve kože, protiv pojave strija, za tretiranje i smanjivanje već postojećih strija i ožiljaka, zatim kod problema sa flekicama što od ožiljaka od bubuljica, što od sunca.

Ono što sam proizvođač kaže je da:

Bio-Oil pomaže u prevenciji nastanka strija i ublažava vidljivosti već nastalih strija, uklanja ožiljake i neujednačen ten, a takođe je efikasan za kožu koja stari i za dehidriranu kožu.
Bio-Oil se lako apsorbuje i omogućuje ciljano delovanje ključnih sastojaka: vitamina A i E i prirodnih biljnih ulja nevena, lavande, ruzmarina i kamilice.

Pogodan je za osetljivu kožu, formulisan za upotrebu na licu i telu.

A ja bih se sa svim tim složila. 🙂

Osvojio je više od 280 nagrada među proizvodima za negu kože i postao najprodavaniji proizvod protiv ožiljaka i strija u 23 zemlje.
Još jedna zanimljivost u vezi ovog proizvoda je to da se nalazi se u kategoriji veganske kozmetike čija je proizvodnja ekološka, ambalaža je podložna recikliranju, a proizvod se ne testira na životinjama.

Na samom kraju, najbitnije od svega je da nemate očekivanja da će se bilo koji problem rešiti preko noći, ali to je ujedno i dobro, jer ćete ga sigurno dovoljno dugo koristiti i nemoguće je da nećete primetiti znatno lepšu, mekšu i blistaviju kožu.

Share on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Obavezno unestite tekst sa slike